Neem bij vragen of onduidelijkheden altijd contact op met uw arts of trombosedienst.

Neem contact op met uw trombosedienst. De medewerkers kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden.

Heeft u vragen over CoaguChek? Neem dan contact op met uw trombosedienst. Als nu nog verdere vragen heeft, kunt u contact opnemen met het CoaguChek Service Center.
Dat kan telefonisch op 0800 – 22 357 88 (gratis), of per e-mail naar: info@levenmettrombose.nl

Postadres
Roche Diagnostics Nederland B.V.
Antwoordnummer 1350
1300 VE ALMERE

Deze website biedt informatie over de vingerprik voor het (zelf)meten van de INR-waarde bij het gebruik van antistollingsmedicatie zoals vitamine K-remmers. Wilt u meer informatie over trombose en de behandelingsmethoden? U kunt altijd contact opnemen met uw arts of trombosedienst. Of kijk op de volgende websites:

Trombosestichting Nederland
Federatie van Nederlandse Trombosediensten
Cliëntenraad Trombosediensten (CTD)
Stichting Zelfmanagement orale Antistollingspatiënten Nederland (STIZAN)

Meer vrijheid

Met zelfmeten bepaalt u zelf waar en wanneer u uw stollingswaarden meet. Hierdoor bent u flexibeler en kunt u meer vrijheid ervaren.1Thompson, A.N., Ragucci, K.R., Fermo, J.D., Whitley, H.P. (2009). Evaluation of patient perceptions and outcomes related to anticoagulation point-of-care testing in ambulatory care clinics. Pharm Pract (Granada) 7, 213–217.

Meer gemak

De vingerprik is patiëntvriendelijk: er hoeft niet meer in de arm geprikt te worden en er is maar één druppel bloed nodig. Het resultaat is direct beschikbaar en daardoor snel en makkelijk te bespreken.

Meer effect

Onderzoek toont aan dat mensen die zelfmeten vaak meer betrokken zijn bij hun behandeling, en dat de kans groter is om binnen het therapeutisch bereik te blijven. Daardoor is er minder kans op een trombo-embolische gebeurtenis als een longembolie of trombosebeen.2Heneghan, C.J., Garcia-Alamino, J.M., Spencer, E.A., Ward, A.M., Perera, R., Bankhead, C. et al. (2016). Self-monitoring and selfmanagement of oral anticoagulation. Cochrane Database Syst Rev 7, CD003839.