Eten en drinken

Lekker, gezond en in balans
Eten en drinken

Wat eet u het liefst?

Voor de meeste mensen is lekker eten en drinken erg belangrijk. Gelukkig kunt u, ook als u vitamine K-remmers gebruikt, vaak gewoon blijven genieten van een goede maaltijd en een drankje op zijn tijd. Op deze pagina vindt u meer informatie over voeding en INR.

Eten en drinken 2

Vitamine K en voeding

Uw lichaam gebruikt vitamine K bij de aanmaak van verschillende bloedstollingsfactoren. Het wordt in de darmen aangemaakt en komt ook voor in ons voedsel. Uw voeding kan dus invloed hebben op uw INR, maar hoeveel precies verschilt van persoon tot persoon. Ieder lichaam reageert namelijk anders op voedingsstoffen.

De sleutel is balans

Vaak wordt aangeraden om gevarieerd te eten en te drinken en extremen te vermijden (bijvoorbeeld met alcohol). Vitamine K komt vooral voor in groene groenten. Dat betekent niet dat u zulke producten niet meer mag eten. Wilt u meer informatie of persoonlijk advies? Neem dan contact op met uw arts of trombosedienst.

De sleutel is balans
Zelf INR meten

Zicht op uw INR

Juist omdat ieder mens anders is, is het belangrijk om te leren hoe uw lichaam op uw eetpatroon reageert. Met voldoende inzicht in uw INR kunt u samen met uw arts ontdekken wat voor u het beste werkt. Daar kunt u vervolgens rekening mee houden. U kunt uw INR laten meten door de trombosedienst, maar met CoaguChek kunt u ook zelf uw bloedwaarden meten, waar en wanneer het u uitkomt. Hier ontdekt u hoe dat werkt.

Lees meer over dagelijks leven met trombose

Over trombose

Over trombose

Als u een verhoogde kans op trombose heeft, gebruikt u waarschijnlijk bloedverdunners. Maar wat betekent dat precies en wat zijn de gevolgen?

Bewegen

Bewegen en activiteit

Bewegen is niet alleen leuk: het kan ook goed zijn voor uw gezondheid. Hier vindt u tips om actief en gezond te blijven.

Bewegen 2

Reizen

Gaat u graag op vakantie? Ook als u vitamine K-remmers gebruikt, kunt u met een goede voorbereiding ontspannen en zorgeloos op reis. Ontdek hier waar u aan kunt denken.

Meer weten?

Deze website biedt informatie over de vingerprik voor het (zelf)meten van de INR-waarde bij het gebruik van antistollingsmedicatie zoals vitamine K-remmers. Wilt u meer informatie over antistollingsmedicatie, verschillende behandelingsmethoden of trombose? Kijk dan ook op de websites van de Federatie van Nederlandse Trombosediensten of de Trombosestichting Nederland. U kunt ook altijd contact opnemen met uw arts of trombosedienst.