Vingerprik door de trombosedienst

De vriendelijkste manier om de INR te meten
Vingerprik trombosedienst

Voordelen van de vingerprik

Laat u uw INR liever door de trombosedienst meten? Er zijn steeds meer trombosediensten die ervoor kiezen de vingerprik aan te bieden. De vingerprik is sneller en minder pijnlijk dan het prikken in de arm en het resultaat kan efficiënt worden verwerkt. Soms biedt de trombosedienst ook een app aan, waarmee de uitslag direct naar het doseerportaal kan worden gestuurd. Zo kunt u snel over het medicatieadvies beschikken. In onderstaande video vindt u meer informatie over de vingerprik met CoaguChek. Wilt u weten of de vingerprik ook bij uw trombosedienst mogelijk is – en of het ook voor u een goed alternatief is? Vraag uw trombosedienst naar de mogelijkheden. 

Hoe werkt het?

Wat verandert er voor u als uw trombosedienst overstapt op de vingerprik? U leest het in deze folder.

Folder vingerprik

Waar kan ik terecht voor een vingerprik?

Wilt u ook uw INR meten met een vingerprik? Vraag uw trombosedienst naar de mogelijkheden van een vingerprik met CoaguChek – voor zelfmeten of door een medewerker van de trombosedienst. Vind hier een trombosedienst bij u in de buurt.

56 Trombosediensten

Meer weten?

Deze website biedt informatie over de vingerprik voor het (zelf)meten van de INR-waarde bij het gebruik van antistollingsmedicatie zoals vitamine K-remmers. Wilt u meer informatie over antistollingsmedicatie, verschillende behandelingsmethoden of trombose? Kijk dan ook op de websites van de Federatie van Nederlandse Trombosediensten of de Trombosestichting Nederland. U kunt ook altijd contact opnemen met uw arts of trombosedienst.