Dagelijks leven met trombose

Regie over uw gezondheid
Dagelijkst leven

Gezond en fit

Heeft u verhoogde kans op trombose? Gebruikt u vitamine K-remmers? Dat hoeft uw leven niet te beheersen. Met voldoende inzicht in uw bloedwaarden, goede voorbereiding en begeleiding van een trombosedienst en arts houdt u zelf de regie over uw leven. Op deze pagina vindt u tips en informatie die u kunnen helpen gezond en fit te blijven.

Over trombose

Over trombose

Als u een verhoogde kans op trombose heeft, gebruikt u waarschijnlijk bloedverdunners. Maar wat betekent dat precies en wat zijn de gevolgen?

Eten en drinken

Voor de meeste mensen is lekker eten en drinken erg belangrijk. Waar kunt u rekening mee houden als u antistollingsmedicijnen gebruikt? Op deze pagina vindt u meer informatie.

Eten en drinken
Bewegen

Bewegen en activiteit

Bewegen is niet alleen leuk: het kan ook goed zijn voor uw gezondheid. Hier vindt u tips om actief en gezond te blijven.

Reizen

Gaat u graag op vakantie? Ook als u vitamine K-remmers gebruikt, kunt u met een goede voorbereiding ontspannen en zorgeloos op reis. Ontdek hier waar u aan kunt denken.

Bewegen 2

Meer weten?

Deze website biedt informatie over de vingerprik voor het (zelf)meten van de INR-waarde bij het gebruik van antistollingsmedicatie zoals vitamine K-remmers. Wilt u meer informatie over antistollingsmedicatie, verschillende behandelingsmethoden of trombose? Kijk dan ook op de websites van de Federatie van Nederlandse Trombosediensten of de Trombosestichting Nederland. U kunt ook altijd contact opnemen met uw arts of trombosedienst.

Close video

Zelfmeten met CoaguChek

Zelfmeten past goed bij de actieve levensstijl van Dayenne (37). Zij meet om de week zelf haar INR-waarden.

Klik op de video om het verhaal van Dayenne te bekijken.

Zelfmeten met CoaguChek

Wim (73) meet al jaren zelf zijn INR waarde met Coaguchek. In dit korte filmpje deelt hij zijn ervaringen. Bent u ook geïnteresseerd in zelfmeten? Vraag uw trombosedienst naar de mogelijkheden.

Klik op de video om het verhaal van Wim te bekijken.

Close video