Ervaar de vrijheid van zelfmeten

Alles over de vingerprik met CoaguChek
Vingerprik thuis foto rij1

Is zelfmeten iets voor u?

Bezoekt u regelmatig de trombosedienst? Als u langdurig vitamine K-remmers slikt om trombose te voorkomen, komt u mogelijk in aanmerking voor zelfmeten. Met CoaguChek meet u zelf snel en gemakkelijk uw INR. Waar en wanneer het u uitkomt. Bekijk de video om te ontdekken wat zelfmeten voor u kan betekenen.

Hoe kom ik in aanmerking voor zelfmeten?

De kans is groot dat zelfmeten ook in uw leven past. Het onderstaande stappenplan laat zien welke stappen u hiervoor doorloopt. Het gebruik van CoaguChek is onderdeel van het basispakket en wordt vergoed door de zorgverzekering.

1

Praat met uw arts of trombosedienst

Gebruikt u voor langere tijd bloedverdunners die in de categorie vitamine K-remmers vallen en heeft u interesse in zelfmeten? Vraag dan uw trombosedienst naar de mogelijkheden. Klik op deze link voor meer informatie over deelnemende trombosediensten.
2

Meld u aan voor de training

De trombosedienst geeft u meer informatie over de achtergrond van trombose en legt het proces van zelfmeten aan u uit. Daarnaast vertelt de trombosedienst u waar en hoe u een training over het gebruik van CoaguChek kunt volgen.
3

Leer hoe u zelf kunt meten

U volgt een training om te leren hoe het CoaguChek-apparaat werkt, hoe u zelf uw INR-waarden meet en de resultaten doorgeeft aan de trombosedienst. Zo weet u zeker dat u op de juiste manier meet.
4

U ontvangt een certificaat

Als u de training goed doorlopen heeft ontvangt u een certificaat. Nu kunt met een gerust hart beginnen met zelfmeten.

CoaguChek INRange

Ontdek de nieuwste CoaguChek waarmee u zelf snel en eenvoudig uw INR kunt meten.

Vingerprik CoaguchekINRange

CoaguChek XS

Meet u uw bloedwaarden met CoaguChek XS? Hier vindt u alle informatie over dit CoaguChek-systeem.

Meer vrijheid

Met zelfmeten bepaalt u zelf waar en wanneer u uw stollingswaarden meet. Hierdoor bent u flexibeler en kunt u meer vrijheid ervaren.1Thompson, A.N., Ragucci, K.R., Fermo, J.D., Whitley, H.P. (2009). Evaluation of patient perceptions and outcomes related to anticoagulation point-of-care testing in ambulatory care clinics. Pharm Pract (Granada) 7, 213–217.

Meer gemak

De vingerprik is patiëntvriendelijk: er hoeft niet meer in de arm geprikt te worden en er is maar één druppel bloed nodig. Het resultaat is direct beschikbaar en daardoor snel en makkelijk te bespreken.

Meer effect

Onderzoek toont aan dat mensen die zelfmeten vaak meer betrokken zijn bij hun behandeling, en dat de kans groter is om binnen het therapeutisch bereik te blijven. Daardoor is er minder kans op een trombo-embolische gebeurtenis als een longembolie of trombosebeen.2Heneghan, C.J., Garcia-Alamino, J.M., Spencer, E.A., Ward, A.M., Perera, R., Bankhead, C. et al. (2016). Self-monitoring and selfmanagement of oral anticoagulation. Cochrane Database Syst Rev 7, CD003839.

Close video

Zelfmeten met CoaguChek

Wim (73) meet al jaren zelf zijn INR waarde met Coaguchek. In dit korte filmpje deelt hij zijn ervaringen. Bent u ook geïnteresseerd in zelfmeten? Vraag uw trombosedienst naar de mogelijkheden.

Klik op de video om het verhaal van Wim te bekijken.

Vingerprik door de trombosedienst

Laat u uw INR liever door de trombosedienst meten? Bij steeds meer trombosediensten kan dat nu ook door middel van een vingerprik met CoaguChek. Dat is sneller en minder pijnlijk dan het prikken in de arm. Hier ontdekt u alle voordelen van de vingerprik.