Bewegen en activiteit

De effecten van een actief leven
Bewegen
Bewegen 3

Hoe blijft u actief en gezond?

Het is voor iedereen goed om te bewegen. Dat geldt ook als u een verhoogd risico heeft op trombose: ook dan is het belangrijk om op een gezonde manier in beweging te blijven.

De voordelen van bewegen

Sporten of bewegen is niet alleen leuk; het kan ook goed zijn voor uw gezondheid. Zo kan het de kans op een (nieuwe) trombose verkleinen, uw bloeddruk verlagen, en de kans op botontkalking verminderen. Raadpleeg voor meer informatie de brochure van de Federatie van Nederlandse Trombosediensten.

Bewegen 4

Veilig ontspannen

Fietsen, zwemmen of wandelen? Kies een bewegingsvorm die goed bij u en uw dagelijkse leven past. Houd wel rekening met eventuele kans op verwondingen. U kunt door uw medicatie namelijk een verhoogd risico op bloedingen hebben.

Wat past bij u?

Let op: iedereen is anders en dat geldt ook voor uw medische situatie. Overleg daarom altijd met uw trombosedienst, behandelend arts of fysiotherapeut als u wilt sporten of als u andere vragen heeft rondom uw gezondheid.

Lees meer over dagelijks leven met trombose

Over trombose

Over trombose

Als u een verhoogde kans op trombose heeft, gebruikt u waarschijnlijk bloedverdunners. Maar wat betekent dat precies en wat zijn de gevolgen?

Eten en drinken

Eten en drinken

Voor de meeste mensen is lekker eten en drinken erg belangrijk. Waar kunt u rekening mee houden als u antistollingsmedicijnen gebruikt? Op deze pagina vindt u meer informatie.

Bewegen 2

Reizen

Gaat u graag op vakantie? Ook als u vitamine K-remmers gebruikt, kunt u met een goede voorbereiding ontspannen en zorgeloos op reis. Ontdek hier waar u aan kunt denken.

Meer weten?

Deze website biedt informatie over de vingerprik voor het (zelf)meten van de INR-waarde bij het gebruik van antistollingsmedicatie zoals vitamine K-remmers. Wilt u meer informatie over antistollingsmedicatie, verschillende behandelingsmethoden of trombose? Kijk dan ook op de websites van de Federatie van Nederlandse Trombosediensten of de Trombosestichting Nederland. U kunt ook altijd contact opnemen met uw arts of trombosedienst.