Reizen

Vrijheid tijdens uw vakantie
Bewegen 2

Zelfverzekerd en ontspannen op reis

Gaat u graag op vakantie? Een verandering van omgeving kan helpen om te ontspannen. Als u een verhoogd risico op trombose heeft hoeft dat geen probleem te zijn. Met een goede voorbereiding kunt u zorgeloos op reis.

Voor u op reis gaat

Voor u op reis gaat

Gaat u met vakantie? Zorg er dan voor dat uw antistollingsbehandeling ook tijdens uw vakantie goed is geregeld. Overleg ruim voor vertrek met uw trombosedienst of arts. Vraag daarbij om een douanebrief en spreek af hoe u in contact kunt blijven. Vraag uw apotheek om een medicatie-overzicht en neem voldoende medicijnen mee.

Uw INR meten tijdens uw reis

Op vakantie kunnen het klimaat, uw voeding en levensstijl anders zijn dan thuis. Iedereen reageert daar anders op en daarom is het belangrijk om ook op vakantie uw INR te meten. Een van de voordelen van zelfmeten is dat u altijd en overal uw INR kunt meten, in overleg met de trombosedienst of arts. Neem in het geval van onverwachte schommelingen altijd contact op met uw trombosedienst of arts.

Leven met trombose foto homepage rij 3
Vakantie checklist

Checklist

Ontspannen op vakantie

Heeft u voldoende medicatie, een douanebrief en de juiste teststrips? Wilt u zeker weten dat u niets vergeet? Download deze Vakantiechecklist en ga voorbereid en ontspannen op reis.

Lees meer over dagelijks leven met trombose

Over trombose

Over trombose

Als u een verhoogde kans op trombose heeft, gebruikt u waarschijnlijk bloedverdunners. Maar wat betekent dat precies en wat zijn de gevolgen? U leest het hier.

Eten en drinken

Eten en drinken

Voor de meeste mensen is lekker eten en drinken erg belangrijk. Waar kunt u rekening mee houden als u antistollingsmedicijnen gebruikt? Op deze pagina vindt u meer informatie.

Bewegen

Bewegen en activiteit

Bewegen is niet alleen leuk: het kan ook goed zijn voor uw gezondheid. Hier vindt u tips om actief en gezond te blijven.

Meer weten?

Deze website biedt informatie over de vingerprik voor het (zelf)meten van de INR-waarde bij het gebruik van antistollingsmedicatie zoals vitamine K-remmers. Wilt u meer informatie over antistollingsmedicatie, verschillende behandelingsmethoden of trombose? Kijk dan ook op de websites van de Federatie van Nederlandse Trombosediensten of de Trombosestichting Nederland. U kunt ook altijd contact opnemen met uw arts of trombosedienst.